DHL Parcel (Netherlands) BV

 • dhl-parcels

Plaats Categorie: Handelaren/reparateurs

Profiel
Profiel
 • Licentienummer: NL-310
  certificaatnr.: R 14.017

   

  EPAL-PALLETS MAKEN HET VERSCHIL

  “Elke pallet is onderhevig aan slijtage en beschadigingen. Regelmatige controle is essentieel, vakkundig onderhoud en reparatie waarborgen een veilig en duurzaam gebruik”, zegt Bart Lavieren, supervisor centrale palletpool bij DHL Parcel.

  5200 pallets per maand

  De centrale palletpool in Tiel is de spil voor de terminals van DHL Parcel in de Benelux regio. “We hebben vijf terminals in België, dertien in Nederland. Wij behandelen hier alle pallets die van de terminals komen. Zijn takenpakket is breder, ook het onderhoud aan machines behoort tot zijn domein, en de inkoop van materiaal (hout, spijkers, ijzer). En niet te vergeten, de registratie van dat alles. Waar vandaan en wanneer komen de pallets? Wat is de status, wat moet er gebeuren? Waar moeten ze naartoe? “Vorige maand hadden we 5200 pallets onder handen.”

  Focus op efficiency

  Bart Lavieren is opgeleid als meubelmaker, maar stapte al heel snel in de wereld van de pallets. “Ik ben begonnen in 1974, dat was nog bij Van Gend & Loos.” Hij zag veel veranderingen in de loop der jaren, met als rode draad, de focus op efficiency, uniformiteit en duurzaamheid. “DHL werkt sinds 2007 met EPAL-pallets. Dat biedt zeker voordelen: de certificering, universele maten en kwaliteit. Het is beter te controleren, te onderhouden en te repareren, dus langer te gebruiken.”

   

  Het gehele interview met Bart Lavieren wordt gepubliceerd in ons magazine EPAL-stars.