Euro pallet afmeting

Euro pallet afmeting? Bekijk hieronder de afmetingen van alle europallets die worden gebruikt door EPAL.

Pallets bestellen met hoogwaardige EPAL kwaliteitsvoorwaarden doet u natuurlijk bij één van de EPAL Quality Members. Grote voorraad gegarandeerde kwaliteit!

Krachtig in de Keten!

De europallets zijn uitgegroeid tot een betrouwbare, onmisbare en krachtige factor in de distributie keten. Overal een EPAL locatie bij u in de buurt; een dicht netwerk van fabrikanten, reparateurs en quality members. EPAL circulaire poolsysteem voorkomt onnodige en lege logistieke kilometers.

Een sterke keten zijn we samen.

Over Europallet

Een Europallet (officieel: EUR-pallet) is gemaakt van hout en de afmetingen en specificaties zijn vastgelegd door European Pallet Association (EPAL). Een Europallet bestaat uit 5 planken aan de bovenkant, 3 onderplanken en daartussen 9 klossen. De hoeken zijn afgeschuind en gespijkerd met speciale spijkers. De pallets hebben brandmerken ter herkenning van herkomst en soort.

De Europallet kan eenvoudig worden verplaatst met een vorkheftruck of een pompwagen. Het materiaal waar de pallets van gemaakt zijn is hout.

Euro pallet afmeting

afmeting europallet

De meest bekende en gangbare pallets in de markt zijn de europallets. Ze kunnen, bij gelijkmatige verdeling, voor transport tot maximaal 2.000 kg gebruikt worden. De standaard maat van een europallet is 80 cm breed x 120 cm lang en 14,4 cm hoog. Daarnaast zijn de afmetingen van een displaypallet 80 cm x 60 cm. De afmetingen van een blokpallet zijn 100 cm x 120 cm. Een europallet is te herkennen aan de klossen. Op de rechter- of linkerklos staat EUR of EPAL. Op de middelste klos staat de naam van het product of de opdrachtgever.

 

EPAL pallets belangrijk voor logistieke sector

De Europallets hebben in de huidige economie een belangrijke rol. Dit komt doordat ze een duurzame, milieuvriendelijke en veelzijdige ladingdrager zijn. Deze punten plus de uitstekende hygiënische normen bieden financiële voordelen voor de toekomst.

Meer dan ooit wordt duurzaam vervoer belangrijk in logistiek. Kies daarom voor het meest dichte netwerk van Euro pallets.  EPAL NL, krachtig en duurzaam in de keten!

Alle Europallets, zowel nieuwe als gebruikte, gaan rond in een internationaal ruilsysteem. In Europa hebben ze een constante ruilwaarde van €7,- tot €10,-. Dit wordt meestal aangeduid met Europallet statiegeld.

Betaalbare & gebruikte Europallets

U vindt bij onze EPAL leden een uitgebreid assortiment aan nieuwe en gebruikte Europallets. Door te werken met gebruikte pallets kunnen de EPAL leden u een hele ruime keuze bieden. Ook voor elke euro pallet afmeting. Grote kans dus dat er een Europallet in uw prijsklasse voorradig is.

Voor ieder budget een Europallet kopen

Afhankelijk van het gewenste doel voor de europallet en uw budget kunt u zelf kiezen van welke optie u gebruikmaakt:

  • Nieuwe Europallets: komen rechtstreeks van de fabrikant
  • Eerste keus Europallet: slechts enkele malen gebruikt
  • Tweede keus Europallet: zijn meerdere malen gebruikt
  • Gebruikte Europallets: zijn goed gebruikt maar voldoen nog steeds

ontdek de kracht van epal pallets

duurzame productie

internationaal netwerk

gegarandeerde kwaliteit

continuïteit voor uw supply chain

 

check hier onze;

Quality members
staan op EPAL

Om te garanderen dat de roulerende pallets kwalitatief hoogwaardig zijn, mag het merkteken EPAL niet zomaar op een pallet worden aangebracht. Een producent of reparateur mag deze beschermde tekens slechts aanbrengen, en daarmee een EPAL pallet produceren of repareren, als er door EPAL aan
dat bedrijf een licentie is verleend.

Quality Chain Member EPAL