Euro pallet prijs

Euro pallet prijs |  De beste prijs voor Euro pallets met hoogwaardige EPAL kwaliteitsvoorwaarden vindt u natuurlijk bij één van de EPAL Quality Members.

EPAL Euro pallets zijn de meest gangbare en meeste voorkomende pallets op de markt. Bij een goede gelijkmatige verdeling kunnen ze tijdens de transport tot maximaal 2.000 kg gebruikt worden. Bent u op zoek naar pallets die volgens de EPAL normen zijn gefabriceerd? U vindt ze hier.  Al onze leden zijn uiteraard gecertificeerd volgens de EPAL normen.

Gebruikte en betaalbare Euro pallet prijs

Bij onze EPAL leden vindt u een uitgebreid assortiment met nieuwe en gebruikte Euro pallets. Omdat wij ook werken met gebruikte pallets kunnen onze EPAL leden u een ruim aanbod Euro pallets bieden, zo is er altijd een pallet in uw prijsklasse beschikbaar.

Afmetingen:

De standaard afmeting van een Euro pallet is 80 bij 120 cm. Om de aanduiding Euro pallet of EPAL pallet te krijgen moeten deze voldoen aan een aantal eisen.

Onze quality members leveren de volgende Euro pallets:

  • Nieuwe Euro pallets: Deze pallets worden HT/KD (HeatTreated / KilnDried) geleverd.
  • 1e keus Euro pallets: Deze pallets zijn blank van kleur en z.g.a.n.
  • Gebruikte Euro pallets: Deze pallets zijn iets donkerder gekleurd. Ze zijn eerder gebruikt, gecontroleerd en/of gerepareerd conform de EPAL eisen.

Epal Europallet standaard

ISPM15 Euro pallet kopen

Pallets die worden gebruikt voor internationaal transport moeten voldoen aan de ISPM15 norm. Dit houdt in dat de pallets een hittebehandeling krijgen om eventuele organismen te doden, dit heet HT (HeatTreated). Dit is een vereiste voor het exporteren naar het buitenland.

Statiegeld op Euro pallet?

Er zit geen statiegeld op de EPAL Euro pallets. Dit komt omdat er geen centrale eigenaar van de pallets is. De euro pallets behoren weliswaar bij het Europese EPAL ruilsysteem, toch zijn de pallets niet in eigendom van EPAL. EPAL is geen beheerder en ook geen eigenaar.

Als er al sprake zou zijn van statiegeld dan zou dit vooral gaan over de afspraken tussen bedrijven onderling. Om de waarde van pallets te vertegenwoordigen op de balans van een organisatie, wordt de statiegeldwaarde wel eens gesteld op € 7,- tot €10,-. Maar dit is louter een administratieve waarde.

Let wel, deze waarde is een bedrag dat wordt berekend wanneer een bedrijf goederen op europallet levert aan zijn klant, maar de klant geen pallets kan ruilen. Het wordt dan gebruikt om er zeker van te zijn dat de europallets terugomen (een soort borg). Bij het ruilen van pallets geldt dit niet.

Met andere woorden statiegeld op euro pallets is een afspraak tussen de leverancier en haar klant. Als je euro pallets hebt liggen en deze in wilt leveren bij een palletbedrijf krijg je er geen € 7,- tot € 10,- voor. Als je de pallets inlevert bij het bedrijf waar de afspraken over de statiegeldwaarde mee gemaakt zijn, dan krijg je wel het afgesproken bedrag.

De werkelijke euro pallet prijs is de vervangingswaarde. En die wijkt af van de statiegeldwaarde, heb je pallets die je wilt inleveren? Vraag één van onze leden naar de waarde.

ontdek de kracht van epal pallets

duurzame productie

internationaal netwerk

gegarandeerde kwaliteit

continuïteit voor uw supply chain

 

check hier onze;

Quality members
staan op EPAL

Om te garanderen dat de roulerende pallets kwalitatief hoogwaardig zijn, mag het merkteken EPAL niet zomaar op een pallet worden aangebracht. Een producent of reparateur mag deze beschermde tekens slechts aanbrengen, en daarmee een EPAL pallet produceren of repareren, als er door EPAL aan
dat bedrijf een licentie is verleend.

Quality Chain Member EPAL