HT pallets

HT pallets zijn pallets die voldoen aan de eisen conform ISPM15. Dit betekent dat ze behandeld zijn door middel van Heat Treatment. Op deze manier wordt het ongedierte verwijderd uit houten verpakkingen. Dit is verplicht voor alle houten verpakkingen die worden geëxporteerd of geïmporteerd buiten de Europese Unie.

Heat treatment

Alle pallets die een Heat Treatment hebben gehad, mogen vrij worden verstuurd naar alle landen buiten Europa. Door deze behandeling uit te voeren wordt al het ongedierte verwijderd uit de pallets, zoals dennenhoutaaltjes of de Aziatische boktor. De Heat Treatment houdt in dat de pallets 30 minuten worden verhit tot 56 graden. Daarna krijgt het hout een stempel van ISPM15. De HT pallets voldoen dan aan de ISPM15 eis.

HT pallets

ISPM15-eis

De ISPM (international Phytosanitary Measure) is als standaard opgesteld door het International Plant Protection Convention (IPPC). Deze richtlijnen zijn opgesteld voor het reguleren van houten verpakkingen in de internationale handel. Ze zijn opgesteld om te voorkomen dat ongedierte en schadelijke organismen zich verspreiden tijdens transport van houten verpakkingen. Ongedierte vanuit het buitenland kan op deze manier geen bedreiging vormen voor de bossen. Ongedierte kan in houten verpakkingen levend meeliften en kan door het groeiende internationale goederenverkeer steeds meer worden verspreid. Zij kunnen ziektes met zich meebrengen die gevaarlijk zijn voor bomen en planten. Met de ISPM15 eis wordt dit voorkomen.

Merkteken HT pallets

In steeds meer landen moeten houten verpakkingen voldoen aan de ISPM15 eis als ze worden geëxporteerd of geïmporteerd. Om te controleren of de pallets voldoen aan de eisen hebben zij een IPPC merkteken. Als de pallets deze niet hebben, kunnen ze worden tegengehouden bij de grens. Of zelfs worden teruggestuurd of vernietigd.

ontdek de kracht van epal pallets

duurzame productie

internationaal netwerk

gegarandeerde kwaliteit

continuïteit voor uw supply chain

 

check hier onze;

Quality members
staan op EPAL

Om te garanderen dat de roulerende pallets kwalitatief hoogwaardig zijn, mag het merkteken EPAL niet zomaar op een pallet worden aangebracht. Een producent of reparateur mag deze beschermde tekens slechts aanbrengen, en daarmee een EPAL pallet produceren of repareren, als er door EPAL aan
dat bedrijf een licentie is verleend.

Quality Chain Member EPAL