Europallet formaat

Europallet formaat | Europallets bestellen met hoogwaardige EPAL kwaliteitsvoorwaarden doet u natuurlijk bij één van de EPAL Quality Members.

De meest bekende en gangbare pallets in de markt zijn de Europallets. De standaard Europallet heeft en afmeting van 80 cm bij 120 cm. Deze kan bij gelijkmatige verdeling voor transport tot maximaal 2.000 kg gebruikt worden. EPAL adviseert om een draaglast van 1.500 kg aan te houden. Bij alle leden kunt u terecht voor Europallets die voldoen aan de EPAL normen. Zij zijn gecertificeerd volgens de EPAl normen. De Europallet is van hout en kan makkelijk worden verplaatst met een vorkheftruck of een pompwagen.

Specificaties EPAL Europallet:afmeting europallet

  • 80 cm breed x 120 cm lang en 14,4 cm hoog
  • draaglast van 1500 kilogram

De Europallet is te herkennen aan de klossen. Op de linker- en de rechterklos staat EUR of EPAL. Op de middelste klos staat de naam van het product of opdrachtgever. Een Europallet is gemaakt van hout en de specificaties en afmetingen zijn vastgesteld door European Pallet Association. Daarbij bestaat een Europallet uit 3 onderplanken, 5 planken aan de bovenkant en daartussen 9 klossen. Ter herkenning van herkomst en soort heeft de pallet brandmerken.

Europallet formaat verschil

De Europallets hebben een standaard afmeting van 80 bij 120 centimeter. Een pallet kan alleen de aanduiding Europallet of EPAL pallet krijgen als deze voldoet aan de EPAL eisen.

Europallets zijn er in 14 verschillende soorten in diverse afmetingen en uitvoeringen. Sinds kort zijn er drie nieuwe palletformaten bijgekomen. Op deze manier biedt EPAL partijen in de markt, die andere afmetingen gebruiken, de mogelijkheid om gebruik te maken van de kwaliteit van EPAL pallets. Naast de standaard pallet van 800 x 1200, is er nu ook de 600 x 800 pallet en twee varianten op de 1000 x 1200 pallet (waaronder een rondloper).

Soorten Europallets

Onze quality members leveren de volgende Europallets:

  • Nieuwe Europallets: Deze pallets worden HT/KD (HeatTreated / KilnDried) geleverd.
  • 1e keus Europallets: Deze pallets zijn blank van kleur en z.g.a.n.
  • Gebruikte Europallets: Deze pallets zijn iets donkerder gekleurd. Ze zijn gecontroleerd en/of gerepareerd conform de EPAL eisen.

De Europallets zijn uitgegroeid tot een betrouwbare, onmisbare en krachtige factor in de distributie keten. Overal een EPAL locatie bij u in de buurt; een dicht netwerk van fabrikanten, reparateurs en quality members. EPAL circulaire poolsysteem voorkomt onnodige en lege logistieke kilometers.

Een sterke keten zijn we samen.

ontdek de kracht van epal pallets

duurzame productie

internationaal netwerk

gegarandeerde kwaliteit

continuïteit voor uw supply chain

 

check hier onze;

Quality members
staan op EPAL

Om te garanderen dat de roulerende pallets kwalitatief hoogwaardig zijn, mag het merkteken EPAL niet zomaar op een pallet worden aangebracht. Een producent of reparateur mag deze beschermde tekens slechts aanbrengen, en daarmee een EPAL pallet produceren of repareren, als er door EPAL aan
dat bedrijf een licentie is verleend.

Quality Chain Member EPAL