Nieuws

De ontwikkelingen rond EPAL volgen elkaar soms in hoog tempo op. Wij proberen u zoveel mogelijk te informeren over nieuws en veranderingen. Hieronder vindt u de belangrijkste en laatste nieuwsberichten op een rij.

HEIN GOOSKENS: ‘DE HOUTWERELD IS TOTAAL VERANDERD.’

In deze editie van EPAL Stars maken we kennis met Gooskens Hout uit Noord-Brabant, dé specialist in vurenhout. Gooskens Hout levert ruw en bewerkt vurenhout aan de houthandel en aan de houtverwerkende industrie. En dat doet Gooskens Hout al jaren lang. Al generaties lang. Want Gooskens Hout is een familiebedrijf.

LOGISTIEK KLEURT GROEN

GROOTSTE ELEKTRISCHE ORDER OOIT BIJ VOLVO – De DFDS groep heeft in oktober 2021 een ongekend grote order bij Volvo geplaatst. Maar

PLANET EN PEOPLE KAN HEEL GOED SAMENGAAN

De geschiedenis van de transportwereld en die van de pallet gaan hand in hand. EPAL heeft er zoveel als mogelijk aan gedaan om de pallet een onverwoestbare en duurzame rol te laten spelen in deze geschiedenis.

KIJKJE IN DE GROENTEKEUKEN

De sector van de vruchtgroentetelers is net als EPAL met een ontwikkelingsslag bezig geweest. Growers United is een pilot gestart rondom een

VERZILVER HET EPAL LIDMAATSCHAP!

Wie het EPAL certificaat voert, kan daarmee het lidmaatschap nog eens extra verzilveren. Want steeds meer verbruikers zoals grote retailers en warehouses

WORD ZELF DE STERKSTE SCHAKEL

EPAL is al jaren marktleider, mede doordat onze keten van partners zo groot en sterk is. Een keten is sterk omdat elke afzonderlijke schakel sterk is. En dat houden we zo door producenten, handelaren en reparateurs actief bij te staan en hen te vertegenwoordigen naar derden. De keten van EPAL kent geen zwakke schakels.

Arend Verhoeff bestuurslid EPAL Nederland

Arend Verhoeff. Voor vele licentiehouders behoeft deze naam geen introductie. Maar voor die enkeling die zich nu achter de oren krabt: Arend zit in het bestuur van EPAL Nederland. Hij is haast zijn hele leven werkzaam geweest in de Hout en Emballagesector. Voor diverse bedrijven uit deze sector heeft hij allerlei functies vervuld. En zoals het gaat met energieke heren die niet stil kunnen zitten: kort na het ingaan van het verlangde prepensioen begon het weer te kriebelen. Inmiddels is Arend al weer jaren actief in het bestuur van EPAL Nederland. Soms als aanjager en soms als, laten we eerlijk zijn, manus van alles. Reden genoeg om hem eens uit te horen.Al jaren bestuurslid EPAL Nederland

ONZE KRACHTIGE KETEN IS GEEN SPA ROOD

Onze keten is sterk. En onze keten wordt alsmaar sterker, jaar in, jaar uit. Dat weten wij allemaal, en we ervaren het door het steeds dichter worden van ons netwerk. De lijntjes zijn kort. Laten we dat koesteren. Laten we er trots op zijn samen zo’n club van gelijkgestemden te vormen. Dat gevoel mogen we ook naar buiten uitdragen. Waarom zouden we het voor onszelf houden? Wij zien de voordelen van EPAL en we staan daar achter. Pal.

PEOPLE PLANET PROFIT PLASTIC?

EPAL werkt met hout. Daar worden toch bomen voor gekapt? Hoe kunnen we dat rijmen met duurzaamheid en zorg voor de aarde, als we ook pallets van kunststof kunnen maken? Voor veel mensen aan de zijlijn is dat reden het vergrootglas ter hand te nemen. Dat is begrijpelijk. Dat zouden we zelf ook doen. Daarom hebben we het ook maar gedaan.

EPAL Pallets en duurzaamheid

Duurzaamheid. Een term waar we in de brede transportsector wel eens last van hebben. Vliegschaamte, stikstofuitstoot, CO2-uitstoot, PFAS, dikke diesels. Daar sta je dan als ondernemer, met duurzame ambities. Een toeleverancier voor de bouwsector loopt al snel imagoschade op. En ja, de logistieke sector stoot inderdaad bovengemiddeld veel stikstof uit, maar de sector is ook verantwoordelijk voor bovengemiddeld veel transport. Het één kan helaas niet altijd zonder het ander.

SLIMME INNOVATIE IN DE KETEN

EPAL heeft ’s werelds grootste open pooling systeem met het dichtste netwerk en onze groep Quality Chain Members groeit gestaag. We vinden het fijn onze leden een podium in de EPAL Stars te bieden als er interessante innovaties te melden zijn. Maar dat betekent natuurlijk niet dat EPAL zélf stil moet blijven zitten. Als marktleider moet EPAL juist het voortouw nemen in het integreren van innovaties in onze bestaande keten. En dat doen we.

KAASDRAGERS; NU NOG SLECHTS FOLKLORE

Het is een lange reis geweest die onze EPAL pallet heeft gemaakt. En dan spreken we hier niet eens van de reis die al onze pallets dagelijks maken, binnen de open pool van EPAL. Nee, we spreken over de tijdreis. Het avontuur dat de industrie in de VS een ongekende boost heeft gegeven, dat rugklachten verholpen heeft, dat het Europese goederenvervoer na WO II volwassen heeft gemaakt, dat de circulariteit met de logistiek mee liet draaien, en dat duurzaamheid en kwaliteit de plek gaf die het verdiende.

EPAL: EEN SUCCESVERHAAL DAT IN DE ALPEN BEGON

Het is 1922. Verschillende Europese spoorwegmaatschappijen richten een samenwerkingsorganisatie op die ‘rollend materieel over de Europese spoorwegen standaardiseerde en de samenwerking bevorderde. Deze organisatie deed dit niet zomaar, het doel was het internationale treinverkeer te vergemakkelijken. De organisatie is uiteindelijk verantwoordelijk voor het volledig standaardiseren van goederenwagons in de jaren ‘50.

5e Editie Epal Stars | DÁG 2020… WELKOM 2021!

In deze EPAL Stars gaat het in de diverse artikelen over de toekomst in de logistiek in het algemeen en over die in onze branche in het bijzonder. Maar er is natuurlijk ook alle reden om even achterom te kijken.

Nieuwe iPAL website

Het iPAL project heeft maar één doel: het digitaliseren van ’s werelds grootste open pallet pool. EPAL en de Fraunhofer IML (

4e Editie Epal Stars

Het zijn letterlijk ‘andere tijden’ voor een ieder van ons. Het zijn tegelijkertijd ook verwarrende tijden, juist ook voor onze leden en

Goed nieuws; EPAL Stars

Onderdeel van de nieuwe strategie is dat we de communicatie met onze leden, maar ook met hen die dat willen worden, gaan verstevigen. En ook aantrekkelijker gaan aanbieden. EPAL Stars is daar een onderdeel van, een gloednieuw magazine, waarin onze leden volop aan het woord komen.

EPAL BUSINESSNEWS

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van EPAL Europa? Kijk voor het laatste EPAL Businessnews op website https://www.epal-pallets.org/eu-en/