De EPAL Nederland organisatie: krachtig en duurzaam in de keten, nu en in de toekomst

Op 8 oktober 2021 organiseerde EPAL Nederland haar Algemene Ledenvergadering met aansluitend spreekster Folkje Sjoerdsma en netwerkborrel bij gastheer Gooskens Hout, te Moerdijk.

Tilburg, 18 oktober 2021 – Een grote vertegenwoordiging van Nederlandse EPAL-licentiehouders is op vrijdag 8 oktober 2021 bijeengekomen in Moerdijk bij gastheer Gooskens Hout, de grootste vurenhoutleverancier van de Benelux. Nadat de bijeengekomen bedrijven het genoegen hadden de première van de Gooskens Hout Brandmovie te aanschouwen, volgde een rondleiding over het immense terrein in heerlijk nazomers weer. Niet alleen aanschouwden de genodigde participanten de opslag van zo’n 50.000 m3 hout, ook alle bedrijfsactiviteiten, van schaven tot zagen, werden grondig uiteengezet. Ook de daaropvolgende catering was van de hoogste kwaliteit, waar de gasten op sfeervolle wijze werden ontvangen in een speciaal voor de gelegenheid opgezette tent. Niet zomaar een tent maar een volwaardig ingericht exemplaar van circa 300 m2 met houten spanten, vloeren en wanden, waar menig Oktoberfest-organisator jaloers op zal zijn.

EPAL-licentiehouders en genodigden op locatie bij Gooskens Hout te Moerdijk

In haar Ledenvergadering reflecteerde EPAL Nederland met haar aangesloten licentiehouders en leden op een bewogen maar ook succesvol jaar. Allereerst het heuglijke nieuws dat de organisatie een dubbel jubileum weet te vieren onder de noemer 60/30. Dit omdat EPAL in 2021 haar 30-jarige bestaan weet te vieren, alsmede het 60-jarige bestaan van de Europallet. Zoals bekend is de organisatie inmiddels in meer dan 30 landen vertegenwoordigd. Dan was er een nieuw record aan productie- en reparatiecijfers op het Europese niveau aan te merken, namelijk circa 100 miljoen nieuw geproduceerde en circa 30 miljoen gerepareerde EPAL-eenheden. Ook werd de nieuwe Managing Director van EPAL geïntroduceerd, de heer Bernd Dörre (54), die per september 2021 Christian Kühnhold heeft vervangen. De ALV afsluitende keer EPAL Nederland naar de toekomst en naar de manieren waarop zij middels het vergroten van de marktvraag een duurzame bijdrage aan de samenleving gaat leveren. Een mooi streven!

Fieldmanager van EPAL, Arend Verhoeff (rechts), reflecteert samen met de voorzitter van EPAL Nederland, Ruben Hut (links), op de prestaties van EPAL in het afgelopen verenigingsjaar

Ook spreekster Folkje Sjoerdsma wist de dag te kleuren. Als directeur van sales- en communicatiebureau Messor, bracht zij de EPAL-licentiehouders in contact met wat hun klanten en de markt van het EPAL-merk vinden, en hoe zij hier commerciële mogelijkheden kunnen verzilveren.

Spreekster Folkje Sjoerdsma prikkelt leden met vernieuwende inzichten

Al met al een geslaagde dag waarop men via een aansluitende netwerkborrel en diner nog eens kon spreken over de bevlogen tijd die achter ons ligt, en de mogelijkheden van de toekomst. Wij zijn er zeker van dat deze zich zal laten dragen door ’s werelds grootste open palletpool, samen krachtig en duurzaam in de keten.

Over EPAL:

De European Pallet Association e.V. (EPAL) zorgt voor een vlotte goederenstroom in de logistieke wereld met meer dan 600 miljoen EPAL-Europallets en 30 miljoen -Boxpallets in ’s werelds grootste open uitwisselingspool. Opgericht in 1991 als de overkoepelende vereniging van erkende producenten, handelaren en reparateurs van EPAL-lastdragers, is EPAL wereldwijd verantwoordelijk voor de constante kwaliteit. EPAL-pallets worden geproduceerd uit duurzaam verbouwd en CO2-neutraal hout, kunnen worden gerepareerd en gerecycled, en verminderen de transportafstanden dankzij hun hoge beschikbaarheid. Als geregistreerde vereniging streeft EPAL geen commerciële belangen na en neemt al haar beslissingen in het belang van de industrie, de detailhandel en de logistieke partners. EPAL wordt in meer dan dertig landen vertegenwoordigd door veertien nationale comités die zich ertoe hebben verbonden de doelstellingen van EPAL te verwezenlijken.

Voor meer persinformatie:

EPAL Nederland
Rick Bollen
T +31 (0)13 59 44 518
M +31 (0)6 2140 8582
info@epalnl.nl