WORD ZELF DE STERKSTE SCHAKEL

EPAL is al jaren marktleider, mede doordat onze keten van partners zo groot en sterk is. Een keten is sterk omdat elke afzonderlijke schakel sterk is. En dat houden we zo door producenten, handelaren en reparateurs actief bij te staan en hen te vertegenwoordigen naar derden. De keten van EPAL kent geen zwakke schakels.

Eén van de krachten van EPAL is ons dichte netwerk. Hoe dichter dat netwerk, hoe minder kilometers onze lege pallets afleggen. En dat is een deel van onze duurzame belofte. Al die efficiënte kilometers maken we met dank aan ons dichte netwerk. Het is dus zowel voor aspirant-leden als voor EPAL zelf een voordeel om nieuwe schakels in onze keten te verwelkomen.
EPAL Nederland wil een inspirerende vereniging zijn die toegevoegde waarde voor haar leden levert. Een vereniging waarvan het lidmaatschap de leden trots maakt. Boven alles wil EPAL Nederland dat haar leden zich ook individueel herkennen in het kwaliteitsdenken en streven van de organisatie.

INNOVATIE STAAT NAAST KWALITEIT

De geschiedenis van de transportwereld heeft aangetoond dat ook kleine ontwikkelingen grote gevolgen kunnen hebben. Daarom blijft het altijd van belang deze kleine innovaties toe te juichen, in de wetenschap dat die misschien grote gevolgen kunnen hebben. Het verenigingsblad voor leden, de EPAL Stars, is een middel om innovaties binnen de keten onder de aandacht te brengen. In voorgaande uitgaves zijn innovaties als robotisering of de blockchain technologie aan bod gekomen, en de ontwikkeling van uitstootvrije pallettrucks. Hiermee worden EPAL leden geïnspireerd in hun bedrijfsvoering en wordt onze keten steeds meer zelflerend.

Naast het bewaken van kwaliteit – dat al begint bij onze landsgrenzen – en het inspireren van haar leden steunt EPAL Nederland de leden van haar vereniging proactief door praktijkgerichte aanbevelingen te doen. Ook vertegenwoordigt EPAL Nederland haar leden naar overheden en derden, en verspreidt EPAL Nederland regelmatig nieuwsbrieven en dit magazine EPAL Stars.

DE HELE WERELD, EPAL

EPAL Nederland is vertegenwoordigd in het bestuur van EPAL Worldwide. Hierdoor praat en stuurt EPAL Nederland direct mee in het belang van de leden van EPAL Nederland en de gehele pallet sector. Op deze manier kan EPAL Nederland de beste service leveren aan haar leden.

Als lid van de EPAL vereniging profiteert u onder meer van de unieke EPAL kwaliteit door het Bureau Veritas controle systeem. Zo kunnen wij het beste van het beste garanderen. Het is hetzelfde Bureau Veritas dat fraude binnen de keten tegengaat. Dat is één van onze manieren om de kwaliteitsbelofte na te komen.

IN HET KORT

In het kort biedt EPAL Nederland het volgende:

  • EPAL Nederland monitort, bewaakt en promoot de unieke EPAL kwaliteit;
  • EPAL Nederland staat producenten, reparateurs en handelaren bij die lid zijn van de vereniging;
  • EPAL Nederland vertegenwoordigt Nederland binnen EPAL Europa;
  • EPAL Nederland vertegenwoordigt de vereniging en haar leden naar overheden en derden;
  • EPAL Nederland coördineert de controle op de naleving van de strenge reglementering met betrekking tot de EPAL-pallets;
  • EPAL Nederland dringt fraude terug met merktekens en stelt zo nodig een juridische procedure in, samen met EPAL Europa.

Als u wilt weten op wat voor manier wij waarde kunnen toevoegen aan uw supply chain, dan kunt u altijd contact opnemen met Rick Bollen van EPALnl: epal@epalnl.nl

Dit is één van de artikelen uit de jubileum editie van de EPAL STARS, download de hele editie als pdf >>