Heat Treated pallets

Een IPCC pallet is een houten pallet met het merkteken van IPPC. Dit merkteken wordt aangebracht op Heat Treated pallets. Vanwege de ISPM15 eis wordt deze behandeling uitgevoerd.

Heat treatment

Alle houten pallets die IPPC behandeld zijn kunnen vrij verstuurd worden naar alle landen buiten Europa. Door het uitvoeren van deze Heat Treatment worden alle schadelijke organismen gedood, zoals dennenhoutaaltjes of de Aziatische boktor. De houten pallets die een Heat Treatment (HT) of Dielectric Heating (DH) behandeling ondergaan voldoen aan de ISPM15 eis. Dit houdt in dat de pallets worden 30 minuten verhit tot 56 graden. Daarna krijgt het hout de ISPM15 stempel.

ISPM15-eis

Het IPPC, International Plant Protection Convention, heeft als standaard de ISPM (International Phytosanitary Measure)15 opgesteld. Dit zijn de richtlijnen voor het reguleren van houten verpakkingsmaterialen in de internationale handel. Dit is opgesteld om de verspreiding van ongedierte en schadelijke organismen te voorkomen tijdens transport van houten verpakkingen. Op deze manier worden de bossen beschermd tegen ongedierte vanuit het buitenland. Ongedierte kan levend meeliften in houten verpakkingen en deze worden dankzij het groeiende internationale goederenverkeer steeds meer over de wereld verspreid. Dit ongedierte kan ziektes met zich meebrengen en dit kan leiden tot ziektes in bomen en planten.

Merkteken Heat treated pallets

Houten verpakking moeten in steeds meer landen voldoen aan de ISPM eis als ze bij import het land binnenkomen. Daarnaast moeten ze voorzien zijn van het IPPC merkteken. Als dit niet het geval is dan kan deze bij de grens worden tegengehouden, teruggestuurd of vernietigd.

ontdek de kracht van epal pallets

duurzame productie

internationaal netwerk

gegarandeerde kwaliteit

continuïteit voor uw supply chain

 

check hier onze;

Quality members
staan op EPAL

Om te garanderen dat de roulerende pallets kwalitatief hoogwaardig zijn, mag het merkteken EPAL niet zomaar op een pallet worden aangebracht. Een producent of reparateur mag deze beschermde tekens slechts aanbrengen, en daarmee een EPAL pallet produceren of repareren, als er door EPAL aan
dat bedrijf een licentie is verleend.

Quality Chain Member EPAL