Euro pallets kopen?

Euro pallets kopen met hoogwaardige EPAL kwaliteitsvoorwaarden doet u natuurlijk bij één van de EPAL Quality Members.

EPAL Euro pallets zijn de meest bekende en gangbare pallets in de markt. Bij gelijkmatige verdeling kunnen ze voor transport tot maximaal 2.000 kg gebruikt worden. Wilt u Euro pallets kopen die volgens de EPAL normen zijn gefabriceerd? Zoek dan niet verder, al onze leden zijn uiteraard gecertificeerd volgens de EPAL normen.

Euro pallet afmetingen

De euro pallets hebben een standaard afmeting van 80 bij 120 centimeter. Een pallet kan alleen de aanduiding Euro pallet of EPAL pallet krijgen als deze voldoet aan de EPAL eisen.

Onze quality members leveren de volgende Euro pallets:

  • Nieuwe Euro pallets: Deze pallets worden HT/KD (HeatTreated / KilnDried) geleverd.
  • 1e keus Euro pallets: Deze pallets zijn blank van kleur en z.g.a.n.
  • Gebruikte Euro pallets: Deze pallets zijn iets donkerder gekleurd. Ze zijn gecontroleerd en/of gerepareerd conform de EPAL eisen.

Nieuwe of gebruikte Euro pallets kopen

u kunt voor uw transport gebruikte of helemaal nieuwe Euro pallets kopen. Alle EPAL leden hebben een ruime hoeveel pallets op voorraad. Hierdoor is er gegarandeerd beschikbaarheid van 100%. Wilt u besparen op de kosten, dan kunt u gebruikte Euro pallets inzetten.

euro pallets kopen

ISPM15 Euro pallet kopen

Voor het internationaal transport zijn pallets en transportkisten nodig die voldoen aan de ISPM 15-norm. Alle euro pallets kunnen dus HT (HeatTreated) geleverd worden conform ISPM15 richtlijnen. Dit is een vereiste voor het exporteren buiten Europa. Het hout krijgt dan een hittebehandeling om eventuele organismen te doden.

Betaalbare & gebruikte Euro pallets kopen

U vindt bij onze EPAL leden een uitgebreid assortiment aan nieuwe en gebruikte Euro pallets. Door te werken met gebruikte pallets kunnen de EPAL leden u een hele ruime keuze bieden. Grote kans dus dat er een Euro pallet in uw prijsklasse voorradig is.

Zit er statiegeld op euro pallets?

Officieel zit er geen statiegeld op een Euro pallet. Dit komt omdat er geen centrale eigenaar van de pallets is. De euro pallets behoren weliswaar bij het Europese EPAL ruilsysteem, toch zijn de pallets niet in eigendom van EPAL. EPAL is geen beheerder en ook geen eigenaar.

Als er al sprake zou zijn van statiegeld dan gaat dit vooral over de afspraken tussen bedrijven onderling. Om de waarde van pallets te vertegenwoordigen op de balans van een organisatie, wordt de statiegeldwaarde wel eens gesteld op € 7,- tot €10,-. Maar dit is louter een administratieve waarde.

Let wel deze waarde is een bedrag dat wordt berekend wanneer een bedrijf goederen op europallet levert aan zijn klant, maar de klant geen pallets kan ruilen. Het wordt dan gebruikt om er zeker van te zijn dat de europallets terugomen (een soort borg).

Met andere woorden statiegeld op euro pallets is een afspraak tussen de leverancier en haar klant. Als je euro pallets hebt liggen en deze in wilt leveren bij een palletbedrijf krijg je er geen € 7,- tot € 10,- voor. Als je de pallets inlevert bij het bedrijf waar de afspraken over de statiegeldwaarde mee gemaakt zijn, dan krijg je wel het afgesproken bedrag.

De werkelijke waarde van euro pallets is de vervangingswaarde. En die wijkt af van de statiegeldwaarde, heb je pallets die je wilt inleveren? Vraag één van onze leden naar de waarde.

ontdek de kracht van epal pallets

duurzame productie

internationaal netwerk

gegarandeerde kwaliteit

continuïteit voor uw supply chain

 

check hier onze;

Quality members
staan op EPAL

Om te garanderen dat de roulerende pallets kwalitatief hoogwaardig zijn, mag het merkteken EPAL niet zomaar op een pallet worden aangebracht. Een producent of reparateur mag deze beschermde tekens slechts aanbrengen, en daarmee een EPAL pallet produceren of repareren, als er door EPAL aan
dat bedrijf een licentie is verleend.

Quality Chain Member EPAL