Europallet inleveren prijs

Europallet inleveren prijs | EPAL Europallets Inleveren en verkopen doet u natuurlijk bij één van de EPAL Quality Members.

Het is handig om te weten dat een Europallet een waarde heeft. Doordat Europallets opnieuw gebruikt kunnen worden hebben ze een handelswaarde. Uiteraard moeten de europallets van hout zijn en de gangbare afmetingen hebben én van goede kwaliteit zijn.

Europallet ophalen

Omdat Europallets zeker nog wat waard zijn, halen de EPAL leden graag europallets die u over heeft op. EPAL europallets en blokpallets kunt u op deze manier dus inleveren bij de EPAL leden. Ze worden dan bij u opgehaald en u krijgt er ook nog eens een mooie vergoeding per pallet voor.

Europallet inleveren

In principe is een Europallet inleveren tegen een vergoeding hetzelfde als het verkopen van een Europallet. Heeft u Europallets die u wilt verkopen, neem dan contact op met één van de EPAL Quality Members.

Europallet inleveren prijs

Hoe zit het met statiegeld op Europallets?

Er zit geen statiegeld op de EPAL Euro pallets. Dit komt omdat er geen centrale eigenaar van de pallets is. De euro pallets behoren weliswaar bij het Europese EPAL ruilsysteem, toch zijn de pallets niet in eigendom van EPAL. EPAL is geen beheerder en ook geen eigenaar.

Als er al sprake zou zijn van statiegeld dan zou dit vooral gaan over de afspraken tussen bedrijven onderling. Om de waarde van pallets te vertegenwoordigen op de balans van een organisatie, wordt de statiegeldwaarde wel eens gesteld op € 7,- tot €10,-. Maar dit is louter een administratieve waarde.

Let wel, deze waarde is een bedrag dat wordt berekend wanneer een bedrijf goederen op europallet levert aan zijn klant, maar de klant geen pallets kan ruilen. Het wordt dan gebruikt om er zeker van te zijn dat de europallets terugomen (een soort borg). Bij het ruilen van pallets geldt dit niet.

Met andere woorden statiegeld op euro pallets is een afspraak tussen de leverancier en haar klant. Als je euro pallets hebt liggen en deze in wilt leveren bij een palletbedrijf krijg je er geen € 7,- tot € 10,- voor. Als je de pallets inlevert bij het bedrijf waar de afspraken over de statiegeldwaarde mee gemaakt zijn, dan krijg je wel het afgesproken bedrag.

Wat is de europallet inleveren prijs?

De werkelijke euro pallet prijs is de vervangingswaarde. En die wijkt af van de statiegeldwaarde, heb je pallets die je wilt inleveren? Vraag één van onze leden naar de waarde.

ontdek de kracht van epal pallets

duurzame productie

internationaal netwerk

gegarandeerde kwaliteit

continuïteit voor uw supply chain

 

check hier onze;

Quality members
staan op EPAL

Om te garanderen dat de roulerende pallets kwalitatief hoogwaardig zijn, mag het merkteken EPAL niet zomaar op een pallet worden aangebracht. Een producent of reparateur mag deze beschermde tekens slechts aanbrengen, en daarmee een EPAL pallet produceren of repareren, als er door EPAL aan
dat bedrijf een licentie is verleend.

Quality Chain Member EPAL