Formaat Europallet

Formaat Europallet | Europallets bestellen met hoogwaardige EPAL kwaliteitsvoorwaarden doet u natuurlijk bij één van de EPAL Quality Members.

De meest gangbare en bekende pallets in de markt zijn de Europallets. Ze kunnen voor transport tot maximaal 2.000 kg gebruikt worden bij gelijkmatige verdeling. De Europallets zijn uitgegroeid tot een betrouwbare, onmisbare en krachtige factor in de distributie keten. Overal een EPAL locatie bij u in de buurt; een dicht netwerk van fabrikanten, reparateurs en quality members. EPAL circulaire poolsysteem voorkomt onnodige en lege logistieke kilometers.

Een sterke keten zijn we samen.

Over formaat Europallet

Een Europallet (officieel: EUR-pallet) is gemaakt van hout. De specificaties en afmetingen zijn vastgesteld door European Pallet Association (EPAL). Een Europallet bestaat uit 3 onderplanken, 5 planken aan de bovenkant en daartussen 9 klossen. De hoeken zijn gespijkerd met speciale spijkers en afgeschuind. Ter herkenning van herkomst en soort hebben de pallets brandmerken.

De Europallet kan eenvoudig worden verplaatst met een vorkheftruck of een pompwagen. Het materiaal waar de pallets van gemaakt zijn is hout.

Formaat Europallet

De Europallets hebben een standaard formaat van 80 bij 120 centimeter. Als de pallet voldoet aan de EPAL eisen dan kan hij de aanduiding Europallet of Epal krijgen.

Onze quality members leveren de volgende Europallets:

  • Nieuwe Europallets: Deze pallets worden HT/KD (HeatTreated / KilnDried) geleverd.
  • 1e keus Europallets: Deze pallets zijn blank van kleur en z.g.a.n.
  • Gebruikte Europallets: Deze pallets zijn iets donkerder gekleurd. Ze zijn gecontroleerd en/of gerepareerd conform de EPAL eisen.

Nieuwe of gebruikte Europallets kopen

U kunt voor uw transport nieuwe of gebruikte Europallets kopen. Alle EPAL leden hebben een ruime hoeveel pallets op voorraad. Hierdoor is er gegarandeerd beschikbaarheid van 100%. Wilt u besparen op de kosten, dan kunt u gebruikte Europallets inzetten.

europallet kopen

 

Betaalbare & gebruikte Europallets

U vindt bij onze EPAL leden een uitgebreid assortiment aan nieuwe en gebruikte Europallets. Door te werken met gebruikte pallets kunnen de EPAL leden u een hele ruime keuze bieden. Grote kans dus dat er een Europallet in uw prijsklasse voorradig is.

Voor ieder budget een Europallet kopen

Afhankelijk van het gewenste doel voor de europallet en uw budget kunt u zelf kiezen van welke optie u gebruikmaakt:

  • Nieuwe Europallets: komen rechtstreeks van de fabrikant
  • Eerste keus Europallet: slechts enkele malen gebruikt
  • Tweede keus Europallet: zijn meerdere malen gebruikt
  • Gebruikte Europallets: zijn goed gebruikt maar voldoen nog steeds

ontdek de kracht van epal pallets

duurzame productie

internationaal netwerk

gegarandeerde kwaliteit

continuïteit voor uw supply chain

 

check hier onze;

Quality members
staan op EPAL

Om te garanderen dat de roulerende pallets kwalitatief hoogwaardig zijn, mag het merkteken EPAL niet zomaar op een pallet worden aangebracht. Een producent of reparateur mag deze beschermde tekens slechts aanbrengen, en daarmee een EPAL pallet produceren of repareren, als er door EPAL aan
dat bedrijf een licentie is verleend.

Quality Chain Member EPAL