IPPC pallet

IPPC pallet is een houten pallet die het IPPC merkteken bevat. Nadat een Heat Treatment behandeling is uitgevoerd, wordt dit merkteken op een pallet aangebracht. Deze behandeling wordt uitgevoerd vanwege de ISPM15 eis.

IPPC pallets

De houten pallets die IPPC behandeld zijn kunnen vrij verstuurd worden naar alle landen buiten Europa. Het is verplicht om een Heat Treatment uit te voren zodat alle schadelijke organismen worden gedood, zoals dennenhoutaaltjes of de Aziatische boktor. De pallets zijn gecertificeerd volgens de ISPM-15 norm.

ISPM15-eis

Het IPPC, International Plant Protection Convention, heeft als standaard de ISPM (International Phytosanitary Measure)15 opgesteld. Dit zijn de richtlijnen voor het reguleren van houten verpakkingsmaterialen in de internationale handel. Dit is opgesteld om de verspreiding van ongedierte en schadelijke organismen te voorkomen tijdens transport van houten verpakkingen. Op deze manier worden de bossen beschermd tegen ongedierte vanuit het buitenland. Ongedierte kan levend meeliften in houten verpakkingen en deze worden dankzij het groeiende internationale goederenverkeer steeds meer over de wereld verspreid. Dit ongedierte kan ziektes met zich meebrengen en dit kan leiden tot ziektes in bomen en planten.

Merkteken IPPC pallet

Houten verpakking moeten in steeds meer landen voldoen aan de ISPM eis als ze bij import het land binnenkomen. Daarnaast moeten ze voorzien zijn van het IPPC merkteken. Als dit niet het geval is dan kan deze bij de grens worden tegengehouden, teruggestuurd of vernietigd.

ontdek de kracht van epal pallets

duurzame productie

internationaal netwerk

gegarandeerde kwaliteit

continuïteit voor uw supply chain

 

check hier onze;

Quality members
staan op EPAL

Om te garanderen dat de roulerende pallets kwalitatief hoogwaardig zijn, mag het merkteken EPAL niet zomaar op een pallet worden aangebracht. Een producent of reparateur mag deze beschermde tekens slechts aanbrengen, en daarmee een EPAL pallet produceren of repareren, als er door EPAL aan
dat bedrijf een licentie is verleend.

Quality Chain Member EPAL