Europallet maat

De Europallet maat en specificaties zijn vastgelegd door EPAL (de European Pallet Association). Europallets kopen met hoogwaardige EPAL kwaliteitsvoorwaarden doet u natuurlijk bij één van de EPAL Quality Members.

Krachtig in de Keten!

Hoe een simpel lijkend product kan uitgroeien tot een onmisbare, betrouwbare en krachtige factor in de distributie keten. EPAL Nederland is de belangenbehartiger en het aanspreekpunt van dit beproefde circulaire systeem. Dit systeem voorkomt onnodige en lege logistieke kilometers. Producenten, verladers en leveranciers vertrouwen op de constante waarde en betrouwbare kwaliteit van EPAL Nederland!

Een sterke keten zijn we samen.

De Europallet maat en specificaties zijn vastgelegd door EPAL (de European Pallet Association). De Europallet is van hout en kan makkelijk worden verplaatst met een vorkheftruck of een pompwagen (ook wel palletwagen genoemd).

Specificaties Europallet maat:afmeting europallet

  • 80 cm breed x 120 cm lang en 14,4 cm hoog
  • draaglast van 1500 kilogram

Aan de klossen is de Euro pallet te herkennen. Op de linker- en de rechterklos staat EUR of EPAL. Op de middelste klos staat de naam van het product of opdrachtgever.

EPAL pallets belangrijk voor logistieke sector

De EPAL Euro pallets hebben in de hedendaagse economie een belangrijke rol doordat ze een duurzame, veelzijdige en milieuvriendelijke ladingdrager zijn. Het milieuvriendelijke aspect en het meervoudige gebruik plus de uitstekende hygiënische normen bieden ook financiële voordelen voor de toekomst. Kritisch op lege km. als het om logistiek gaat? Kies voor het dicht vervlochten, circulaire poolsysteem van EPAL.

Alle nieuwe en gebruikte Euro pallets rouleren in een internationaal ruilsysteem. De Europallets hebben in Europa een constante ruilwaarde van € 7,- tot € 10,-. Vaak wordt dit aangeduid met Euro pallet statiegeld.

Soorten maten Europallet

Er zijn 14 verschillende soorten Euro pallets in diverse afmetingen en uitvoeringen. EPAL biedt partijen in de markt, die gebruik maken van andere afmetingen dan de standaard 800 x 1200 pallets, de mogelijkheid om ook gebruik te maken van de kwaliteit van EPAL pallets. Sinds kort bestaan er, naast de standaard 800 x 1200 pallet, drie nieuwe palletformaten: de 600 x 800 pallet en twee varianten op de 1000 x 1200 pallet (waaronder een rondloper).

ontdek de kracht van epal pallets

duurzame productie

internationaal netwerk

gegarandeerde kwaliteit

continuïteit voor uw supply chain

 

check hier onze;

Quality members
staan op EPAL

Om te garanderen dat de roulerende pallets kwalitatief hoogwaardig zijn, mag het merkteken EPAL niet zomaar op een pallet worden aangebracht. Een producent of reparateur mag deze beschermde tekens slechts aanbrengen, en daarmee een EPAL pallet produceren of repareren, als er door EPAL aan
dat bedrijf een licentie is verleend.

Quality Chain Member EPAL