Hoeveel statiegeld op Europallet?

Hoeveel statiegeld op Europallet? Het bedrag verschilt per EPAL lid. Bij onze EPAL leden vindt u een uitgebreid assortiment van nieuwe en gebruikte Europallets. Zij kunnen u een ruime keuze bieden door te werken met gebruikte pallets. Er is dus een grote kans dat er een Euro Pallet in uw prijsklasse op voorraad is.

Hoeveel statiegeld op Europallet?

Er is geen centrale eigenaar van de pallets. Hierdoor zit er officieel geen statiegeld op een Europallet. Ze behoren wel bij het Europese EPAL ruilsysteem, toch zijn de pallets niet in eigendom van EPAL. EPAL is geen eigenaar en ook geen beheerder.

Als er al sprake zou zijn van statiegeld dan gaat dit vooral over de afspraken tussen bedrijven onderling. Om de waarde van pallets te vertegenwoordigen op de balans van een organisatie, wordt de statiegeldwaarde wel eens gesteld op € 7,- tot €10,-. Maar dit is alleen een administratieve waarde.

Statiegeld als borg op Europallets

Wanneer een bedrijf goederen op een Europallet levert aan zijn klant, maar de klant geen pallets kan ruilen dan wordt deze statiegeldwaarde berekend. Het wordt dan gezien als een soort borg, om er zeker van te zijn dat de Europallets terugkomen.

Samenvattend het statiegeld op Europallets is een afspraak tussen de leverancier en haar klant. Wanneer je een Europallet heb liggen en deze wilt inleveren bij een palletbedrijf dan krijg je er geen €7,- tot €10,- voor. Als je de pallets inlevert bij het bedrijf waar de afspraken over de statiegeldwaarde mee gemaakt zijn, dan krijg je wel het afgesproken bedrag.

Heb je pallets die je wilt inleveren? Vraag één van onze leden naar de waarde.

Hoeveel statiegeld op Europallet?

Afmetingen Europallet

Er zijn 14 verschillende soorten Europallets in diverse uitvoeringen en afmetingen. EPAL biedt partijen in de markt, die gebruik maken van andere afmetingen dan de standaard 800 x 1200 pallets, de mogelijkheid om ook gebruik te maken van de kwaliteit van EPAL pallets. Er bestaan sinds kort, naast de standaard 800 x 1200 pallet, drie nieuwe formaten:

  • De 600 x 800 pallet
  • Twee varianten op de 1000 x 1200 pallet (waaronder een rondloper)

ontdek de kracht van epal pallets

duurzame productie

internationaal netwerk

gegarandeerde kwaliteit

continuïteit voor uw supply chain

 

check hier onze;

Quality members
staan op EPAL

Om te garanderen dat de roulerende pallets kwalitatief hoogwaardig zijn, mag het merkteken EPAL niet zomaar op een pallet worden aangebracht. Een producent of reparateur mag deze beschermde tekens slechts aanbrengen, en daarmee een EPAL pallet produceren of repareren, als er door EPAL aan
dat bedrijf een licentie is verleend.

Quality Chain Member EPAL