Euro pallet size

Euro pallet size met hoogwaardige EPAL kwaliteitsvoorwaarden doet u natuurlijk bij één van de EPAL Quality Members.

Krachtig in de Keten!

Hoe een simpel lijkend product kan uitgroeien tot een onmisbare, betrouwbare en krachtige factor in de distributie keten. EPAL Nederland is de belangenbehartiger en het aanspreekpunt van dit beproefde circulaire systeem. Producenten, verladers en leveranciers vertrouwen op de constante waarde en betrouwbare kwaliteit van EPAL Nederland!

Een sterke keten zijn we samen.

EPAL (de European Pallet Association) heeft de afmeting Europallet en specificaties vastgelegd. De Europallet is van hout en kan eenvoudig worden verplaatst met een pompwagen (ook wel palletwagen genoemd) of een vorkheftruck.

Specificaties EPAL Europallet:euro pallet size

  • 80 cm breed x 120 cm lang en 14,4 cm hoog
  • draaglast van 1500 kilogram

Een EPAL Europallet is te herkennen aan de klossen. Er staat EUR of EPAL op de linker- en de rechterklos. De naam van de product of opdrachtgever staat op de middelste klos.

EPAL pallets belangrijk voor logistieke sector

In de hedendaagse economie hebben EPAL-Europallets een belangrijke rol doordat ze een veelzijdige, duurzame en milieuvriendelijke ladingdrager zijn. Het milieuvriendelijke aspect en het meervoudige gebruik plus de uitstekende hygiënische normen bieden ook financiële voordelen voor de toekomst.

Alle nieuwe en gebruikte Europallets rouleren in een internationaal ruilsysteem. De Europallets hebben in Europa een constante ruilwaarde van € 7,- tot € 10,-. Vaak wordt dit aangeduid met Europallet statiegeld.

Soorten euro pallet size

Er zijn 14 verschillende soorten Europallets in diverse afmetingen en uitvoeringen. EPAL biedt partijen in de markt, die gebruik maken van andere afmetingen dan de standaard 800 x 1200 pallets, de mogelijkheid om ook gebruik te maken van de kwaliteit van EPAL pallets. Sinds kort bestaan er, naast de standaard 800 x 1200 pallet, drie nieuwe palletformaten: de 600 x 800 pallet en twee varianten op de 1000 x 1200 pallet (waaronder een rondloper).

Hergebruik Europallets goed voor het milieu

Een heel groot extra voordeel is dat hergebruik ook nog eens beter voor het milieu is. Door gebruikte Europallets in te kopen en door te verkopen geven de EPAL leden invulling aan de EPAL visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er zijn minder nieuwe Europallets nodig omdat wij gebruikte exemplaren een tweede kans geven en ze hergebruiken. Gevolg hiervan is dat er veel minder bomen gekapt hoeven te worden. Door pallets op te knappen, te repareren en te recyclen, zijn we samen maatschappelijk verantwoord bezig.

ontdek de kracht van epal pallets

duurzame productie

internationaal netwerk

gegarandeerde kwaliteit

continuïteit voor uw supply chain

 

check hier onze;

Quality members
staan op EPAL

Om te garanderen dat de roulerende pallets kwalitatief hoogwaardig zijn, mag het merkteken EPAL niet zomaar op een pallet worden aangebracht. Een producent of reparateur mag deze beschermde tekens slechts aanbrengen, en daarmee een EPAL pallet produceren of repareren, als er door EPAL aan
dat bedrijf een licentie is verleend.

Quality Chain Member EPAL