EPAL Nederland

‘EPAL Nederland is er voor de leden, en voor de hele branche’

Wilt u ook krachtiger en duurzamer in de keten staan? Profiteren van de voordelen en innovaties die EPAL als marktleider biedt? Word dan lid van EPAL Nederland en profiteer van de vele voordelen van onze voorsprong. Meld u nu aan.

De aanvraag van een licentie begint met het aanmelden van uw bedrijf bij EPAL Nederland. Download hier het aanmeldingsformulier. Als wij uw aanmelding ontvangen hebben nemen we contact met u op. Dan ontvangt u nadere informatie. Ook sturen we u een EPAL-contract toe.

De vaste jaarlijkse bijdrage voor alle licenties aan EPAL Nederland is € 1.250,-

Een Quality Chain Membership van EPAL is niet zomaar een lidmaatschap. Het is een bewijs van kwaliteit. Voor een toeleverancier in de vervoersketen is betrouwbaarheid en duurzame kwaliteit van levensbelang. “Het lidmaatschap van de Quality Chain kan een win-win zijn,” zegt Jan Samsom, lid sinds een jaar. “Wij zijn lid geworden van de EPAL keten omdat wij ons kunnen vinden in het kwaliteitsdenken van de organisatie.” Een keten is zo sterk als de zwakste schakel, en Quality Chain Members zijn een sterke schakel. De kwaliteit die EPAL garandeert, stralen de leden van de EPAL keten uit. En dat levert krachtige schakels, in een krachtige keten.

Voor reparateurs geldt: als maatstaf voor de kosten van inspecties wordt de maand december aangehouden in het opvolgende jaar. Toelichting: zijn er in 1 jaar 0 pallets gerepareerd, dan wordt in het daaropvolgende jaar maandelijks € 230,00 door EPAL Düsseldorf in rekening gebracht. De prijs per pallet bedraagt € 0,06.

Voor reparaties van EPAL pallets en EPAL half pallets gelden de volgende aantallen:

– Bij minder dan 5000 reparaties per jaar: € 230,00 inspectiekosten per bezoek.

– Bij 5000 – 9999 reparaties per jaar: € 185,00 inspectiekosten per bezoek.

– Bij 10.000 – 29.999 reparaties per jaar: € 140,00 inspectiekosten per bezoek.

– Bij meer dan 30.000 reparaties per jaar: € 95,00 inspectiekosten per bezoek.

– Voor de reparatie van EPAL box pallets geldt € 260,00

Voor de bezoekfrequentie geldt:

– Bij minder dan 12.000 reparaties 6x per jaar.

– Bij meer dan 12.000 reparaties 12x per jaar.

NB: Bij nieuwe producenten en reparateurs wordt eenmalig € 600,- in rekening gebracht. Inspectieorganisatie Bureau Veritas maakt een afspraak om te kijken of alle apparatuur aanwezig is om te produceren en/of te repareren overeenkomstig de EPAL normen. Dit wordt een ‘initial visit’ genoemd.

Producenten betalen een vast bedrag per inspectie à € 310,00 . Het aantal inspecties voor producenten wordt bepaald aan de hand van het totale aantal geproduceerde pallets in het voorafgaande jaar (ook hier geldt de maatstaf voor de kosten van inspecties de maand december in het opvolgende jaar).

Hiervoor geldt de volgende staffel:

– < 20.000 geproduceerde pallets, 1 inspectie per maand.

– < 100.000 geproduceerde pallets, 2 inspecties per maand.

– > 100.000 geproduceerde pallets, 3 inspecties per maand.

 

NB: Bij nieuwe producenten en reparateurs wordt eenmalig € 600,- in rekening gebracht. Inspectieorganisatie Bureau Veritas maakt een afspraak om te kijken of alle apparatuur aanwezig is om te produceren en/of te repareren overeenkomstig de EPAL normen. Dit wordt een ‘initial visit’ genoemd.

Met ingang van april 2018 is de EPAL Nederland handelslicentie ingevoerd. Dit betekent dat Bureau Veritas ook handelaren gaat controleren. De reden voor deze invoering is dat steeds meer gebruikers van EPAL-pallets een kwaliteitsgarantie eisen van handelaren. Vanaf 1 april 2018 kunnen EPAL handelaren met een licentie de garantie geven dat de verhandelde EPAL-pallets voldoen aan de voorschriften uit het Technisch Regelwerk van EPAL, EN 13698-1 (Euro pallets) en EN 13626/DIN15155 (Euro Box pallets).

Handelaren moeten toegang verlenen op de terreinen, zonder vooraf aangekondigde kennisgeving, aan de medewerkers van Bureau Veritas en/of EPAL. Hierdoor kan de handelaar zich onderscheiden van andere handelaren. Bureau Veritas zal het bedrijf van de handelaar circa 4x per jaar, onaangekondigd, controleren.

De verschuldigde jaarlijkse kosten bedragen:

–  € 1.250,- te betalen aan EPAL Nederland.

– € 2.000,- te betalen aan EPAL Düsseldorf.

– Ook zijn eenmalige entreekosten aan EPAL Düsseldorf verschuldigd van € 550,-.

 

Zie voor de officiële gids/manual “Guide”; Approval of trading with EPAL load carriers.

*Prijzen onder voorbehoud. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW. Prijspeil 2024.

Bij aanvraag van een licentie voor productie en/of reparatie van EPAL-pallets krijgt Bureau Veritas, na betaling van de kosten (initial visit), opdracht uw bedrijf te bezoeken en u, waar nodig, te adviseren over verbeteringen. Als Bureau Veritas een positief rapport opstelt, wordt uw bedrijf gemeld bij EPAL. EPAL beslist over de toekenning van de licentie.

Alle licentiehouders krijgen een officieel EPAL Nederland-certificaat. Het certificaat is twee jaar geldig en heeft een uniek nummer dat ook wordt vermeld bij uw bedrijf (bedrijfsnaam + logo) op de EPAL Nederland website. Het certificaat is een bewijs voor een gebruiker van EPAL-pallets dat een licentiehouder voldoet aan alle kwaliteitsnormen van EPAL.

Pallet reparateurs
Pallet handelaren