ISPM15 pallet

Een ISPM15 pallet is in steeds meer landen verplicht. Deze pallets voldoen aan de eisen van het IPPC ter bescherming van internationale ecosystemen. De pallets zijn gemaakt van hout. Dit is een natuurproduct en daardoor kan er levend ongedierte in zitten. Als dit ongedierte meelift in het hout kan het bossen aantasten. Om dit te voorkomen worden houten verpakkingen behandeld conform ISPM15. Deze eisen gelden voor verpakkingen van massief hout voor bescherming, ondersteuning of transport van goederen.

Belangrijke bescherming van internationale ecosystemen

Om internationale ecosystemen te beschermen heeft de International Plant Protection Convention (IPPC) beschermingsmaatregelen ontwikkeld met de IPPC-standaard. In houten pallets kan namelijk ongedierte zitten. Deze kunnen meeliften en de bomenpopulatie in een land in gevaar brengen. Of zelfs het hele ecosysteem bedreigen. Hierdoor is het van belang dat er geen ongedierte in de houten pallets kan meeliften. Daarom moet in steeds meer landen bij invoer van houten verpakking worden voldaan aan de eisen van ISPM15.

 

ISPM15 pallet

Heat treatment ISPM15 pallet

Om aan de ISPM15 eisen te voldoen krijgen de pallets een heat treatment. Dit geldt voor alle houten pallets die buiten de Europese Unie geëxporteerd of geïmporteerd worden. Dit wordt bereikt door EPAL-pallets in droogkamers ecologisch verantwoord te verwarmen. Het hout moet hierbij een kerntemperatuur van minimaal 56 ° C bereiken en dit gedurende 30 minuten. Op deze manier wordt alle ongedierte uit het hout verwijderd.

Alle EPAL-erkende fabrikanten en reparatiebedrijven zijn volgens de technische voorschriften sinds 2010 verplicht om voor alle EPAL pallets aan de ISPM15 norm te voldoen. De brandsporen op de middelste blokken van de EPAL pallets laten zien dat de eisen zijn nageleefd en dat er geen ongedierte meer in het hout zit.

ontdek de kracht van epal pallets

duurzame productie

internationaal netwerk

gegarandeerde kwaliteit

continuïteit voor uw supply chain

 

check hier onze;

Quality members
staan op EPAL

Om te garanderen dat de roulerende pallets kwalitatief hoogwaardig zijn, mag het merkteken EPAL niet zomaar op een pallet worden aangebracht. Een producent of reparateur mag deze beschermde tekens slechts aanbrengen, en daarmee een EPAL pallet produceren of repareren, als er door EPAL aan
dat bedrijf een licentie is verleend.

Quality Chain Member EPAL