Gewicht Europallet

Gewicht Europallet? Dat verschilt per pallet. Bekijk hieronder de verschillende formaten en gewichten. Pallets met hoogwaardige EPAL kwaliteitsvoorwaarden bestellen doet u natuurlijk bij één van de EPAL Quality Members.

De meest gangbare en bekende pallets in de markt zijn de Europallets. Wilt u Europallets kopen die volgens de EPAL normen zijn gefabriceerd? Zoek dan niet verder, al onze leden zijn uiteraard gecertificeerd volgens de EPAL normen.

Over europallet

Een Europallet (officieel: EUR-pallet) is gemaakt van hout en de afmetingen en specificaties zijn vastgelegd door European Pallet Association (EPAL). Een Europallet bestaat uit 5 planken aan de bovenkant, 3 onderplanken en daartussen 9 klossen. De hoeken zijn afgeschuind en gespijkerd met speciale spijkers. De pallets hebben brandmerken ter herkenning van herkomst en soort.

De Europallet kan eenvoudig worden verplaatst met een vorkheftruck of een pompwagen. Het materiaal waar de pallets van gemaakt zijn is hout.

Standaard gewicht Europallet

Het gewicht van een Europallet (officieel EUR-pallet) met de standaardmaten 80 cm x 120 cm x 14,4 cm is 25 kg. Daarnaast is de geadviseerde draaglast door EPAL 1.500 kg.

Maat europallet

De meest bekende en gangbare pallets in de markt zijn de europallets. Ze kunnen, bij gelijkmatige verdeling, voor transport tot maximaal 2.000 kg gebruikt worden. De standaard maat van een europallet is 80 cm breed x 120 cm lang en 14,4 cm hoog. Daarnaast zijn de afmetingen van een displaypallet 80 cm x 60 cm. De afmetingen van een blokpallet zijn 100 cm x 120 cm. Een europallet is te herkennen aan de klossen. Op de rechter- of linkerklos staat EUR of EPAL. Op de middelste klos staat de naam van het product of de opdrachtgever.

Welke waarde hebben Europallets?

Europallets behoren tot een pallet ruilsysteem. De pallets zijn in eigendom van diegene die ze bezit. In ruil voor volle, beladen europallets worden bij aflevering lege pallets meegegeven. Het komt voor dat er niet geruild kan worden. Dan moet dit op een andere manier geregeld worden. Er ontstaat een palletschuld op het moment dat er niet geruild kan worden. De vervangingswaarde van Europallets bepaalt in grote mate de waarde van de europallets.

Voor ieder budget een Europallet kopen

U kunt zelf kiezen van welke soort pallet u gebruik wilt maken. Afhankelijk van uw budget en het gewenste doel. Onderstaand de soorten pallets van EPAL.

  • Nieuwe Europallets: komen rechtstreeks van de fabrikant
  • Eerste keus Europallet: slechts enkele malen gebruikt
  • Tweede keus Europallet: zijn meerdere malen gebruikt
  • Gebruikte Europallets: zijn goed gebruikt maar voldoen nog steeds

Hergebruik Europallets goed voor het milieu

Een groot voordeel van het hergebruiken van de Europallets is dat het beter voor het milieu is. De EPAL leden geven invullen aan de EPAL visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen door de gebruikte Europallets in te kopen en door te verkopen. Doordat wij gebruikte exemplaren hergebruiken en daarmee een tweede kans geven, zijn er veel minder nieuwe Europallets nodig. Hierdoor hoeven er minder bomen gekapt te worden. Door het opknappen, repaeren en recyclen van pallets, zijn we samen maatschappelijk verantwoord bezig.

ontdek de kracht van epal pallets

duurzame productie

internationaal netwerk

gegarandeerde kwaliteit

continuïteit voor uw supply chain

 

check hier onze;

Quality members
staan op EPAL

Om te garanderen dat de roulerende pallets kwalitatief hoogwaardig zijn, mag het merkteken EPAL niet zomaar op een pallet worden aangebracht. Een producent of reparateur mag deze beschermde tekens slechts aanbrengen, en daarmee een EPAL pallet produceren of repareren, als er door EPAL aan
dat bedrijf een licentie is verleend.

Quality Chain Member EPAL