KIJKJE IN DE GROENTEKEUKEN

De sector van de vruchtgroentetelers is net als EPAL met een ontwikkelingsslag bezig geweest. Growers United is een pilot gestart rondom een volautomatisch magazijn. De sleutel tot succes in dat systeem zijn, jawel, scanbare pallets. Alle pallets hebben hun nummer zodat ze individueel gescand kunnen worden.

Ondernemers hebben in deze pilot hun productorders gekoppeld aan een warehousingsysteem. Is een pallet met de juiste lading gereed voor transport, dan halen ze die uit het systeem. Deze kan dan opgehaald worden. Door actuele gegevens te koppelen aan een bovenliggend systeem kunnen de planners precies zien hoeveel pallets er gehaald worden. De chauffeur van het transportbedrijf scant de pallets, en de ondernemers kunnen hun waren volgen.

GOED IDEE?

Het volautomatische warehousing systeem houdt alle informatie over de pallets en hun lading op een overzichtelijke manier bij. Op basis van hun nummer worden de pallets op de juiste afdelingen in de tussenopslag geplaatst om later in grotere volumes naar hun eindbestemming vervoerd te worden. Planners kunnen zo veel beter en efficiënter plannen. Dit komt de stroomlijn van de supply chain ten goede.

In de basis heeft deze innovatie natuurlijk sterke overeenkomsten met de EPAL Euro pallets QR en de functionaliteit van het EPAL Euro pallet QR platform. De vruchtgroentesector ziet ook de onbenutte potentie van pallets in de supply chain. Het toont eens te meer aan dat goede ideeën nooit alleen komen. Voor EPAL is het, zoals u weet, van groot belang om ook de kwaliteit van de ladingdragers voor iedereen inzichtelijk te maken. Dat maakt onze keten krachtig en duurzaam. Ook de drager is onderdeel van de goederenketen.

Dit is één van de artikelen uit de jubileum editie van de EPAL STARS, download de hele editie als pdf >>