LOGISTIEK KLEURT GROEN

GROOTSTE ELEKTRISCHE ORDER OOIT BIJ VOLVO – De DFDS groep heeft in oktober 2021 een ongekend grote order bij Volvo geplaatst. Maar liefst 100 FM Electric Trucks heeft DFDS besteld. Volvo ziet deze samenwerking als een belangrijke mijlpaal in de route naar een fossielvrije logistiek. DFDS uit hiermee de ambitie om uitstootvrij te worden en klanten in Europa en Turkije een duurzame en uitstoot vrije supply chain aan te bieden.

GEEN FOSSIELE BRANDSTOF MEER

Tegen logistiek.nl zegt Roger Alm, President Volvo Trucks: “Dit is een belangrijke mijlpaal in onze inzet voor fossielvrij transport en ik ben erg trots op de samenwerking die we hebben met DFDS. Samen laten we de wereld zien dat zwaar elektrisch transport vandaag al een haalbare oplossing is. Ik denk dat dit nog meer klanten zal aanmoedigen om vol vertrouwen de eerste stap te zetten in hun eigen elektrificatie traject.” Volvo staat niet alleen in zijn fossielvrije revolutie. Onder meer Scania en Renault hebben ook elektrische trucks in de aanbieding.
OOK DE LOGISTIEK GAAT FOSSIELVRIJ Het is een kwestie van tijd dat alle grote logistieke ondernemingen hun CO2 uitstoot sterk naar beneden brengen. DFDS wil zijn uitstoot in 2030 met 45% geminderd zijn. Velen zullen volgen, maar iedereen maakt een eigen afweging. Er zijn er die kiezen voor groene diesel. Er zijn er die kiezen voor elektrische trucks. Elke onderneming kiest zijn eigen pad in het verduurzamen van de keten. EPAL juicht alle initiatieven op dit gebied enorm toe.

INSPIREER!

In de toekomst wil EPAL dan ook de duurzame innovaties van EPAL leden onder de aandacht brengen in de EPAL Stars edities. Bent u die ondernemer met dat baanbrekende idee om uitstoot te verlagen? Weet u uw supply chain op een originele en leerzame manier te vergroenen? Deel het met ons via epal@epalnl. nl. Zo kunt u de anderen in onze keten weer inspireren!

WERKEN AAN EEN VOLLEDIG EMISSIEVRIJ WAGENPARK

Maar in het Noorden van ons land is ook wat bijzonders aan de hand op vervoersgebied. In wat intussen ‘Hydrogen Valley’ wordt genoemd maakt het bedrijf Holthausen Clean Technology emissievrije mobiliteit mogelijk. Ze zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van waterstof elektrisch of batterij elektrische trucks. Met het inmiddels uitgebreide aanbod in truck modellen dragen ze bij aan de verduurzaming van wagenparken.

Alle truck modellen zijn als kaal chassis beschikbaar om er zo voor te zorgen dat men zelf de keuze heeft waarvoor de truck ingezet zal worden. Alle trucks worden geleverd inclusief Europese homologatie zodat vervoerders zonder enige restricties door Europa kunnen reizen.

De trucks zijn voorzien van genoeg vermogen om ervoor te zorgen dat elke opbouw mogelijk is zolang deze gemonteerd kan worden op de versnellingsbak van de truck. Holthausen Clean Technology heeft haar eigen oplossing voor een E-PTO om zo ook een hybride oplossing te kunnen bieden. Intussen wordt volop geleverd aan diverse gemeenten en vervoersbedrijven in ons land.

Dit is één van de artikelen uit de jubileum editie van de EPAL STARS, download de hele editie als pdf >>