De palletindustrie: een onmisbare schakel in de internationale transportketen

De productie, handel en reparatie van houten verpakkingen is essentieel voor de Europese beschikbaarheid van goederen en essentiële diensten.

Tilburg, 14 april 2020 – EPAL Nederland steunt de verklaringen van de European Federation of Wooden Pallet & Packaging Manufacturers (FEFPEB) en de Nederlandse Emballage en Palletindustrie Vereniging (EPV), die verzoeken dat de productie en reparatie van houten verpakkingen tot de essentiële industrieën behoren als onderdeel van de toeleveringsketen voor vitale sectoren en kritieke diensten in de coronaviruscrisis.

Zonder houten ladingdragers, zoals de meer dan 600 miljoen EPAL-Europallets en 20 miljoen -Boxpallets, zouden er aanzienlijke knelpunten ontstaan in de handelsstromen van zowel de voedingssector, de chemische en medische industrie. In de waardeketen zijn houten verpakkingen van levensbelang voor een vlot en ononderbroken goederenvervoer. Men moet kunnen vertrouwen op de kritische zendingen die tijdig en in goede staat dienen te worden ontvangen.

Ruben Hut, voorzitter EPAL Nederland: “EPAL Nederland is er als onderdeel van ’s werelds grootste open uitwisselingspool voor de leden, voor de gehele branche en voor alle afnemende en afhankelijke industrieën. Zeker nu!”

Daarnaast ondersteunt EPAL, als internationale organisatie, de oproep van haar leden in de nationale verenigingen van alle Europese landen – producenten en reparateurs van EPAL-ladingdragers – om hun status van ‘essentiële bedrijven’ in de crisis en daarbuiten te erkennen, en in deze manier om de essentiële goederenstroom te beschermen.

Over EPAL:
De European Pallet Association e.V. (EPAL) zorgt voor een vlotte goederenstroom in de logistieke wereld met meer dan 600 miljoen EPAL-Europallets en 20 miljoen -Boxpallets in ’s werelds grootste open uitwisselingspool. Opgericht in 1991 als de overkoepelende vereniging van erkende producenten, handelaren en reparateurs van EPAL-lastdragers, is EPAL wereldwijd verantwoordelijk voor de constante kwaliteit. EPAL-pallets worden geproduceerd uit duurzaam verbouwd en CO2-neutraal hout, kunnen worden gerepareerd en gerecycled, en verminderen de transportafstanden dankzij hun hoge beschikbaarheid. Als geregistreerde vereniging streeft EPAL geen commerciële belangen na en neemt al haar beslissingen in het belang van de industrie, de detailhandel en de logistieke partners. EPAL wordt in meer dan dertig landen vertegenwoordigd door veertien nationale comités die zich ertoe hebben verbonden de doelstellingen van EPAL te verwezenlijken.

Voor meer persinformatie:
EPAL Nederland
Rick Bollen
T +31 (0)13 59 44 518
M +31 (0)6 2140 8582
info@epalnl.nl
www.epalnl.nl