EPAL-europallets houdt succes vast: 10% groei in het tweede kwartaal van 2017

PERSBERICHT

Düsseldorf, 25 juli 2017 –

De productie van EPAL-europallets steeg in de eerste twee kwartalen van 2017 10% ten opzichte van vorig jaar. In de eerste zes maanden van dit jaar werden er wereldwijd 42,5 miljoen EPAL-europallets geproduceerd.
Er was ook een toename van het aantal reparaties, dat in de eerste zes maanden van 2017 met 11,5% steeg en uitkwam op 13,7 miljoen gerepareerde EPAL-pallets.
De continu stijgende productie in de afgelopen vier jaar, sinds het ”EPAL in oval”-logo op alle vier de blokken staat afgebeeld, is het unieke succesverhaal van de EPAL-europallet, die voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid staat. In 2015 stond de teller voor de eerste keer op de 100 miljoen voor EPAL-pallets die wereldwijd worden geproduceerd en gerepareerd en in het jaar daarna werd dit zelfs overtroffen met een totaal van 105,5 miljoen EPAL-pallets.
Martin Leibrandt, CEO van EPAL, ”Ik had nooit gedacht dat EPAL het historische resultaat van 2015 zou kunnen overtreffen, maar de gebruikers van EPAL-pallets hebben een rotsvast vertrouwen in ons, dat alleen maar groter wordt. Bij EPAL zijn we hier zeer trots op en we willen alle gebruikers van EPAL-europallets oprecht bedanken.”

Over EPAL:

De European Pallet Association e.V. (EPAL) draagt met meer dan 450 miljoen EPAL-europallets en 20 miljoen boxpallets in ’s werelds grootste poolsysteem van ruilpallets zorg voor een soepele goederenstroom in de logistieke wereld. EPAL is in 1991 opgericht als de overkoepelende vereniging van bevoegde producenten en reparateurs van EPAL-lastdragers en is wereldwijd verantwoordelijk voor de consistente kwaliteit daarvan. EPAL-pallets worden gemaakt van CO2-neutraal hout uit duurzame bosbouw dat kan worden gerepareerd en gerecycled en door de hoge mate van beschikbaarheid van de pallets worden transportafstanden verkort. Als geregistreerde vereniging heeft EPAL geen enkel winstoogmerk en neemt zij al haar beslissingen in het belang van de branche, handel en logistieke partners. EPAL wordt in ruim dertig landen door veertien nationale commissies vertegenwoordigd die zich inzetten voor het implementeren van de doelstellingen van EPAL.