EPAL Nederland

iPAL-Track & Trace

Als marktleider in de wereld van pallets en lastdragers, vindt EPAL dat het ook leiderschap moet tonen op het gebied van innovatie. Met een digitale revolutie in de vervoersketen neemt EPAL ondernemers in het goederenvervoer werk uit handen. Met de komst van de iPAL-pallet bieden we onze lastdragers aan met een track & trace chip die past bij de distributiesystemen van nu, en van de toekomst.

Wij veranderen ons systeem niet. Een systeem dat al een halve eeuw een enorm succes is behoeft geen verandering. We voegen er iets aan toe. De iPAL-app en het iPAL platform maken tijdrovende administratie en de papieren rompslomp totaal overbodig. Met de iPAL-app kan iedereen in de keten op elk gewenst moment in het vervoersproces exact de locatie, de lading, de geschiedenis en alle certificaten van de iPAL-pallet zien. Dát noemen wij innovatie.

EPAL heeft EPAL Europallets uitgerust met een QR-code. Deze pallets noemen wij de iPAL pallets. Door middel van het scannen van de QR-code kan de iPAL pallet worden gelezen. Zo kunt u de kwaliteit en de geschiedenis van de pallet achterhalen. U weet dat EPAL garant staat voor kwaliteit in de keten, nu kunt u ook zien hoe dat gebeurt. Alle informatie over de leeftijd, de onderhoudsgeschiedenis en het IPPC-label van de pallet kunt u teruglezen in de iPAL-app.

Het gemak waarmee deze informatie over de pallet te vinden is biedt natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Daarom heeft EPAL naast de informatievoorziening over de pallet een track & trace optie ingebouwd. Ideaal in de vervoersketen. Via de iPAL app is het mogelijk om vele pallets tegelijk te monitoren en in één oogopslag te zien waar uw lading zich bevindt. En zo kunt u, met dezelfde app, uw medewerkers ondersteunen tijdens het laden van een vracht. Met de aanvulling van Kunstmatige Intelligentie wordt het tellen van lege pallets of het opmaken van de inventaris een kwestie van een druk op de knop. Daarnaast worden administratieve taken en ander papierwerk voor een groot deel overgenomen door deze digitale ondersteuning.

Het iPAL platform biedt de mogelijkheid om het management van alle pallets digitaal te regelen. Het beheer van de voorraad en het accountmanagement vindt veel intuïtiever plaats, en vervoer van de vracht en de wisseling van de voorraad is real-time te volgen. Uw eigen lastdragers kunnen unieke labels krijgen, hiervoor hoeft u geen nieuwe aan te schaffen. Zo kunt u, desgewenst, een eigen vervoersnetwerk opzetten van leveranciers of klanten.

Selecte groep early adapters

Voor een selecte groep early adapters is het al mogelijk het iPal systeem in te voeren. In  een paar eenvoudige stappen is het al mogelijk gebruik te maken van de voordelen die de iPAL vernieuwing biedt. Eerst vraagt u bij het iPAL team een startcode aan. Met die code kunt u zich registreren bij het iPAL platform. Hier kunt u de iPAL app downloaden. Met de iPAL app opgestart kunt u vervolgens alle pallets scannen, tellen, volgen en uitwisselen. In het iPAL platform wordt dit proces helder en overzichtelijk in beeld gebracht. Binnen het iPAL platform is het zelfs mogelijk om, optioneel, zélf unieke labels te genereren. Op deze manier kunt u uw EPAL pallets eenvoudig upgraden tot volgbare iPAL pallets.