De EPAL pallet service al ruim 50 jaar ongeëvenaard

De EPAL pallet service

Al meer dan 50 jaar heeft de europallet ongeëvenaard succes gehad. Tot op de dag van vandaag, zoals de boxpallet die zo’n 30 jaar geleden op de markt werd gebracht, is hij onmisbaar voor nationaal en internationaal goederenvervoer.

Meer dan 450 miljoen EPAL-europallets en 20 miljoen EPAL-doospallets zijn in omloop en vormen de basis van het grootste uitwisselingssysteem dat de wereld ooit heeft gezien tussen gebruikers in de toeleveringsketen. Het feit dat EPAL-pallets overal aanwezig zijn, zorgt ervoor dat het uitwisselingssysteem werkt.

Bij bijna alle goederenontvangers in Europa, waar een geladen EPAL-pallet is afgeleverd, zal er ook een lege EPAL pallet gereed staan voor uitwisseling. Hiermee worden de kosten voor herladen volledig weggenomen. Om het uitwisselingsproces continu te optimaliseren, ondersteunt EPAL de deelnemers met praktische tips.

De succesfactoren van het EPAL pallet systeem

  • De europallet is al meer dan 50 jaar geleden geïntroduceerd
  • Meer dan 450 miljoen EPAL-europallets en 20 miljoen doospallets in de open wisselpool
  • EPAL biedt behandeltips voor de uitwisseling

Quality members
staan op EPAL

Om te garanderen dat de roulerende pallets kwalitatief hoogwaardig zijn, mag het merkteken EPAL niet zomaar op een pallet worden aangebracht. Een producent of reparateur mag deze beschermde tekens slechts aanbrengen, en daarmee een EPAL pallet produceren of repareren, als er door EPAL aan
dat bedrijf een licentie is verleend.

Quality Chain Member EPAL

Over EPAL – THE EUROPEAN PALLET ASSOCIATION

Sinds de oprichting in 1991 heeft EPAL zich gericht op het ontwikkelen en beschermen van het meest succesvolle open pooling-systeem voor pallets wereldwijd.

EPAL kent licenties toe aan zorgvuldig gecontroleerde producenten en reparateurs. Deze ondergaan voortdurende en onafhankelijke inspecties door externe bedrijven voor kwaliteitsborging (Bureau Veritas, MÁV-REC Kft., China Certification & Inspection Group CCIC). Zo waarborgt EPAL wereldwijd een constante hoge kwaliteit voor haar EPAL-pallets en doospallets.

Verder zet EPAL zich in door goede communicatie en lobbyactiviteiten om het systeem op de lange termijn te versterken en verder te ontwikkelen. Ten slotte optimaliseert EPAL beschikbare producten in nauwe samenwerking met marktpartijen en ontwikkelt nieuwe oplossingen.

EPAL – Belangrijke feiten

  • Opgericht in 1991
  • Meer dan 1.500 goedgekeurde productie- en reparatie-activiteiten in meer dan 30 landen
  • 14 Nationale EPAL-comités
  • 3 EPAL-vertegenwoordigers